از اعلام اجرای كنسرت 90 هزار تومانی تا تلاش نافرجام برای ثبت عهدنامه مالك اشتر در یونسكو
نوشته شده توسط : blpwjob

** حوزه تجسمی

پس از برگزاری دوازدهمین دوره حراج كریستی در دوبی و فروش آثار هنرمندان ایرانی، اظهارنظرهای متفاوتی در رسانه ها منتشر شد.

برخی اصحاب رسانه و اهالی هنر قیمت های این حراج را غیرمنصفانه و بسیار پایین دانسته و در مقابل برخی فروش آثار 'بیتا وكیلی' هنرمند نقاش به رقم 65 هزار دلار را از جمله شگفتی های فروش آثار هنرمندان ایرانی دانستند.

اظهارنظر خواهر 'سهراب سپهری' در مورد عرضه اثر تقلبی برادرش در این حراج، حرف و حدیث ها حول این حراج را بیشتر كرد.

خبر برگزاری نهمین دوره مسابقه خوشنویسی جهان اسلام(ارسیكا) در شهر استانبول كه با حضور جلیل رسولی هنرمند ایرانی برگزارمی شود، یكی از مهمترین رویدادهای بین المللی عرصه تجسمی است.

از سوی دیگر خبر جابجایی ها در دفترهنرهای تجسمی فجر طی هفته گذشته در رسانه ها مطرح بود، اما تاكنون اخبار موثقی در این مورد منتشر نشده است.

** حوزه رادیو و تلویزیون

اهالی رادیو، چهارم اردیبهشت ماه به شیوه ای متفاوت جشن 72 سالگی این رسانه را برپا كردند و با دعوت از وزیر صنعت و معدن و تجارت و رییس اتاق بازرگانی ایران، راه های عملی برای تحقق شعار امسال مبنی بر 'تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی' را بررسی كردند.

'مهدی غضنفری' وزیر صنعت و معدن و تجارت پیشنهاد كرد كه شخصیت هایی مانند 'آقای اقتصاد' در رادیو و تلویزیون طراحی شود تا پیام های اقتصادی را به زبان ساده به مردم بیان كند؛ 'محمد نهاوندیان' رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز از این رویكرد صدا و سیما كه همیشه افراد متمول نقش های منفی سریال ها را بر عهده دارند و نقش های مثبت برای كسانی است كه از نظر اقتصادی ضعیف هستند، انتقاد كرد.

'حسین ساری' رییس مركز پویانمایی صبا اعلام كرد كه تولید انیمیشن های زیر یك دقیقه ای برای مخاطب بزرگسال با هدف آشنایی مردم با موضوعات اقتصادی و فرهنگسازی برای مصرف كالای ایرانی در دست تولید است و تلاش می شود تا در نیمه نخست امسال از شبكه های سیما پخش شود.

'علی بخشی‌زاده' مدیر شبكه دو سیما نیز این هفته از جذب مجریان جدید برای این شبكه برای برنامه های كودك ونوجوان خبر داد و تاكید كرد كه قصد دارد تا طنزپردازان مطرح سینمایی را دعوت به همكاری كند.

'علی اصغر جعفری' رییس مركز بسیج صدا وسیما نیز از تلاش این مركز برای سال 10 سریال جدید در سال 91 خبر داد.

اعزام سازندگان مجموعه 'كلاه پهلوی' به فرانسه برای اتمام تصویربرداری این مجموعه تاریخی و اعلام 'مسعود جعفری ‌جوزانی' كارگردان سینما و تلویزیون برای راه اندازی آكادمی بازیگری برای ساخت مجموعه تلویزیونی 'پوریای ولی' از دیگر اخبار حوزه تلویزیون در هفته گذشته بود.

این هفته از مجموعه 'خداحافظ بچه' به كارگردانی منوچهر هادی و تهیه كنندگی داود هاشمی به عنوان سریال مناسبتی شبكه سه سیما در ایام ماه رمضان رونمایی و اعلام شد كه قرار است در این مجموعه تلویزیونی آتیلا پسیانی، مهراوه شریفی‌نیا، شهرام حقیقت دوست، بهاره رهنما و بهنوش بختیاری ایفای نقش كنند.

از سوی دیگر شبكه دو سیما نیز از آغاز ساخت مجموعه تلویزیونی ماه رمضان این شبكه خبر داد كه قرار است با نام اولیه 'رویای گنجشك ها' به كارگردانی راما قویدل و تهیه كنندگی رضا جودی ساخته شود و علی نصیریان، آزیتا حاجیان، كوروش تهامی، سام درخشانی، ناصر ممدوح و گلاره عباسی در آن ایفای نقش می كنند.

** حوزه میراث فرهنگی و گردشگری

ابوموسی همچنان خبر یك حوزه میراث فرهنگی و گردشگری كشور در هفته گذشته بود زیرا 'سیدمسعود علویان صدر' معاون میراث فرهنگی كشور از اعزام باستانشناس به این جزیره برای تحقیق درباره پیشنیه تاریخی آن و تكمیل اطلاعات موجود خبر داد و 'حسین جعفری' مدیرعامل كانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز اعلام كرد كه كارشناسانی برای بررسی زیرساخت های گردشگری این جزیره عازم ابوموسی شدند.

استقبال بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در زمینه ساخت مراكز اقامتی در ابوموسی، راه اندازی بازارچه صنایع درستی در این جزیره، اقدام برای راه اندازی تورهای دریایی به مقصد ابوموسی و دعوت فرماندار ابوموسی از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای رونق بخشی به گردشگری در این منطقه، از اهم اخبار میراث فرهنگی و گردشگری كشور بود.

** حوزه تئاتر

طی هفته گذشته هنرمندان عرصه تئاتر كشور روزهای آرامی را پشت سر گذاشتند كه البته بیشترین دلیل این امر به دلمشغولی آنها در هر دو حوزه مركز هنرهای نمایشی و خانه تئاتر برای برگزاری هر چه بهتر دو مراسم 'هفته بزرگداشت تئاتر' و جشن 'اردیبشت تئاتر ایران' باز می گردد.

قرار گرفتن ایام فاطمیه در هفته نخستین اردیبهشت ماه برخی مراسم اردیبهشت تئاتر ایران در شهرستان های كشور را با تاخیر مواجه كرد و این امر باعث فشرده شدن برنامه ریزی ها برای برگزاری ادامه این مراسم از هفتم اردیبهشت ماه به بعد شده است.

استقبال پرشور مردم از اجرای عمومی نمایش های مذهبی به سبب ایام فاطمیه از دیگر اتفاقات خوب تئاتر در كشور بود كه در این میان نمایش های 'شعله در زمهریر' به كارگردانی محمدرضا مداحیان و 'نور و نی' به كارگردانی سیدجواد هاشمی، از بیشترین اقبال عمومی برخوردار بودند.

گلایه های مریم معترف،‌ مدیر اداره تئاتر و خانه نمایش از عدم شروع كار بازسازی و مرمت ساختان اداره با وجود گذشت هشت ماه، از اتفاقات حاشیه ای تئاتر در هفته گذشته بود و همچنین ادامه درگیری خانه تئاتر با مسوولان مجموعه تئاترشهر برای عدم حضور نماینده این نهاد صنفی در شورای انتخاب آثار این مجموعه نمایشی، ‌دیگر اتفاق حاشیه های تئاتر در هفته گذشته بود.

و سر آخر اینكه با رایزنی های مدیر مركز هنرهای نمایشی در راستای دعوت از كارگردان بزرگ تئاتر جهان برای تولید آثار نمایشی، ‌قرارداد نهایی حضور 'پیتر اشتاین'، چهره سرشناس تئاتر آلمان برای تولید نمایش 'اورستیا' به قلم 'آشیل' در حال انجام است و این گروه از نیمه اردیبهشت ماه تمرینات خود را برای اجرای عمومی این اثر در تهران آغاز خواهد كرد.

گام های نخستین مراحل دعوت از 'پیتر اشتاین' توسط محمد دشتگلی سرپرست پیشین مركز هنرهای نمایشی و همزمان با اتمام سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر آغاز شد.

** حوزه موسیقی

مدیركل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی حكمی علی ترابی را به عنوان مدیر اجرایی بیست وهشتمین جشنواره بیمن المللی موسیقی فجر منصوب كرد.

اركستر آكادمیك تهران نیز با عنوان خلیج فارس با همكاری چهار خواننده در فرم های موسیقی سنتی و پاپ 13 و 14 اردیبهشت ماه در سالن برج میلاد تهران به روی صحنه می رود. قیمت كنسرت های این مجموعه از 30 تا 90 هزار تومان اعلام شده است.

حسین علیزاده استاد برجسته موسیقی ایران در نشست خبری تور كنسرت های خود، بر نبود قدرتمند موسیقی سازی در فضای امروزی این هنر تاكید كرد.

** حوزه ادبیات

برپایی نشست خبری همایش مالكیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط و اعلام تصویب 64 ماده از لایحه حقوق مالكیت ادبی، هنری در كمیسیون دولت از مهمترین رویدادهای حوزه ادبیات در هفته گذشته بود.

اختصاص 70 میلیارد ریال بن كارت كتاب ویژه دانشجویان، برپایی ایستگاه مطالعه در نمایشگاه از سوی نهاد كتابخانه های عمومی كشور، اعلام كاهش 10 درصدی قیمت كاغذ از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد بمنظور جلوگیری از افزایش كاذب، پلمپ كردن اداره كل كتابخانه های استان تهران به خاطر بدهی صاحب ملك از سوی شهرداری منطقه 7 از اخبار مهم این حوزه بود.

استقرار شش ایستگاه اطلاع رسانی در نمایشگاه كتاب تهران جهت معرفی دقیق ناشران و كتابها، رونمایی از پوستر بیست ‌وپنجمین نمایشگاه كتاب تهران و همچنین اعلام تحت پوشش بیمه قرار دادن مصدومان احتمالی نمایشگاه از سوی ستاد بحران مستقر در این مكان و امضا قرارداد با شش بیمارستان و نظارت بر غرفه های مواد غذایی از دیگر اخبار مهم این حوزه طی هفته گذشته بود.

در هفته گذشته شاهد برپایی نشست خبری 'بهمن دری' معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد بودیم.

وی در این نشست خبر از واگذاری فعالیت های محتوایی و اجرایی نمایشگاه به تشكل های نشر ارزش مدار و برخورد با ناشران خارجی مدعو به نمایشگاه كتاب در صورت تخلف داد.

برپایی مراسم اختتامیه دومین جشنواره كتاب های نفیس در دهم اردیبهشت ماه و رونمایی از اثر نفیس 'گفت وگو با قبیله چاپ' از دیگر اخبار این حوزه در هفته گذشته است.

** حوزه معارف

رییس بنیاد نهج البلاغه در این هفته اعلام كرد كه پنج سال از پی گیری ها و تلاش این بنیاد برای ثبت جهانی عهدنامه مالك اشتر می گذرد اما لازمه این اقدام ثبت ملی آن در داخل كشور است.

حجت الاسلام والمسلمین 'سیدجمال دین پرور' افزود: ثبت عهدنامه مالك اشتر در یونسكو اكنون در دست بررسی است، اما به خاطر فقدان مسوولیت نهادهای داخلی برای ثبت این عهدنامه در كشور، تلاش داریم این عهد نامه را در یكی از كشورهای لبنان یا مصر به ثبت جهانی برسانیم.

وی ادامه داد: شاید یكی از دلایل بی توجهی مسوولان برای ثبت ملی این عهدنامه كم اهمیت قلمداد كردن آن باشد در حالیكه عهد نامه مالك اشتر در تاریخ از ارزش و اهمیت ویژه ای برخوردار است.

یكی دیگر از رویدادهای مهم این حوزه در هفته گذشته خبری بود كه از سوی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مبنی بر آمادگی ایران برای ایجاد اتاق فكر ایران در دانشگاه های خارج از كشور منتشر شد.

بر اساس اعلام 'محمدرضا دهشیری' در این اتاق می‌توان علاوه بر كتاب، نقشه هایی از ایران را در نمایی كوچك ارایه كرد.

دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان نیز در خبری گفت: ایجاد رشته طراحی اسباب بازی در دو مقطع كارشناسی و كارشناسی ارشد در دست بررسی است تا در ردیف یكی از رشته های آموزشی در دانشگاه ها قرار گیرد.

معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در نشست خبری گفت: سومین سوگواره یاس نبوی همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در دو هزار و 300 امامزاده و بقعه متبركه برگزار می شود.

حجت الاسلام والمسلمین 'احمدشرفخانی' با بیان انكه این سوگواره در راستای تبدیل بقاع متبركه به قطب فرهنگی و اجرای صحیح نیت واقفین برگزار می شود، افزود: ترویج فضایل و سیره فاطمی، معرفی شخصیت آن حضرت، برپایی مراسم عزاداری، تبیین و ترویج خطبه حضرت زهرا(س) به عنوان منشور دفاع از ولایت و توسعه و ترویج فرهنگ وقف از جمله اهداف این برنامه است.

** حوزه وزارت علوم

برپایی نخستین گردهمایی روسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارك های علم و فناوری سراسر كشور در سال 91، مهمترین رویداد حوزه آموزش عالی در اولین هفته اردیبهشت ماه بود.

این گردهمایی روز دوم اردیبهشت ماه با حضور وزیر علوم به میزبانی دانشگاه پیام نور برگزار شد كه در حاشیه آن دانشگاه های برتر فرهنگی كشور نیز معرفی شدند.

'كامران دانشجو' وزیرعلوم در این گردهمایی از ایجاد دوره های فوق دكتری (پست داك) از امسال در دانشگاه ها و استفاده از افراد با تجربه در بخش صنعت به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه به عنوان برنامه های سال 91 وزارت علوم نام برد.

وی همچنین از معطل ماندن سرفصل های بازنگری شده علوم انسانی در شورای تحول علوم انسانی گلایه كرد و خواستار تعیین تكلیف هرچه سریعتر آنها شد.

پنجمین اجلاس مشترك معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های كشور و نمایندگان وزیرعلوم در هیات نظارت بر تشكل های دانشجویی نیز یكشنبه، یك روز پس از گردهمایی روسای دانشگاه ها در محل وزارت علوم برگزار شد.

آغاز پایش فرهنگی و اجتماعی دانشجویان از سال جاری، فعال شدن سامانه مركزی مسكن مهر برای ثبت نام اینترنتی دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها از روز 12 اردیبهشت ماه، صدور كارنامه فرهنگی دانشگاه های پیام نور، جامع علمی كاربردی و فنی و حرفه ای و كارنامه فرهنگی دانشجویان و اعضای هیات علمی در سال 91، الزام دانشگاه ها به داشتن حداقل یك باشگاه آزاد اندیشی برای برپایی كرسی های آ‍زاداندیشی از مواردی بود كه توسط 'غلامرضا خواجه سروی' معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در این اجلاس اعلام شد.

درحوزه دانشگاه آزاد اسلامی نیز شصت وپنجمین اجلاس شورای مركزی این دانشگاه روز دوشنبه بدون حضور خبرنگاران در تهران گشایش یافت و با حضور اعضای اجلاس در مرقد مطهر امام خمینی(ره) به منظور تجدید میثاق با آرمان های بنیانگذار انقلاب اسلامی به كار خود پایان داد.

'فرهاد دانشجو' رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این گردهمایی از كاهش 20 درصدی شهریه دوره‌های كاردانی و كارشناسی ناپیوسته این دانشگاه خبر داد و گفت: اگر معدل دانشجویان بعد از ترم اول از 15 بیشتر شود به نسبت رشد معدل از 15 تا 20 دانشجویان از تخفیف برای ترم بعد خود نیز بهره مند خواهند شد.

وی همچنین تاسیس بانك و ورود به بورس را از جمله راه های برون رفت از مشكلات مالی دانشگاه آزاد و كاهش وابستگی به شهریه های دانشجویی عنوان كرد.

برگزاری مراسم تودیع 'محبوبه مباشری' و معارفه 'انسیه خزعلی' روسای سابق و جدید دانشگاه الزهرا(س) نیز در هفته گذشته با حضور 'عباس طائب' مشاورعالی وزیرعلوم اتفاق افتاد.

معرفی سرپرست جدید دانشگاه شهید بهشتی نیز روز سه شنبه با صدور حكمی از سوی وزیرعلوم محقق شد كه در پی آن 'محمدمهدی طهرانچی' به جای 'احمد شعبانی' سكان این دانشگاه را برعهده گرفت.

توزیع كارنامه آزمون تافل نیز از روز سه شنبه هفته گذشته در سازمان سنجش آغاز شد كه تا روز چهارشنبه، 27 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

هفدهمین المپیاد علمی دانشجویی كشور نیز از روز پنجشنبه با رقابت دو هزار و 353 دانشجو در هشت قطب دانشگاهی كشور از روز پنج شنبه آغاز شد كه به مدت دو روز ادامه دارد.

این المپیاد در 16 رشته از مجموع 17 رشته تحصیلی شامل زبان و ادبیات فارسی، الهیات و معارف اسلامی، علوم اقتصادی، علوم تربیتی، حقوق، شیمی، فیزیك، زیست شناسی، ریاضی، آمار، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی مكانیك، مهندسی كامپیوتر و مهندسی كشاورزی (گرایش زراعت و اصلاح نباتات) برگزار می شود.

فراهنگ** 1071





:: برچسب‌ها: آبی , سنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 300
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 9 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: